A kezelés hatékonysága

Korábban a szemhéjszéli gyulladás kezelésére ajánlott módszer volt a szemhéjszél babasamponnal megnedvesített fültisztító vattapálcával történő tisztítása. Miután a gyakorlatban nehezen kivitelezhető, a vattáspálcával történő tisztítás nem bizonyult kellően hatékony módszernek a krónikus száraz szem okozta panaszok kezelésére.

Szemhéjtisztítás

Klinikai vizsgálatok alapján hatékonyabban enyhíti a száraz szem panaszokat, ha a szemhéj ápolására kifejlesztett speciális törlőkendővel tisztítjuk a szemhéjszélek környezetét.

Súlyos szemhéjszéli gyulladás esetén átmenetileg antibiotikus és gyulladásgátló kezelésre is szükség lehet, azonban a hatékony kezelés és a hosszútávú eredményesség döntően a megfelelő szemhéjszéli higiénia fenntartásán alapul.

Klinikai eredmények az OCUVANE® szemhéjszéli tisztítókendő alkalmazásával

OCUVANE® szemhéjszéli tisztítókendő a száraz szem panaszok csökkentésére

Egy klinikai tanulmányban melyben kiinduláskor minden betegnél száraz szem panaszok jelentkeztek 1 hónapos kezelést követően a betegek 35%-nál teljesen megszűntek a száraz szem panaszok. 1 hónapos napi egyszeri kezelés hatására a betegek 98%-a klinikailag jelentős javulásról számolt be a kezelést követően, javulás mértéke a betegség súlyosságával arányosan nőtt. Az eredmények szerint 1 hónapos kezelés hatására a könnyfilm stabilitása szignifikánsan javult. Továbbá, a szemhéjakon lerakódott szennyeződések és váladék, a szemhéjszéli gyulladás, a Demodex fertőzés és a szem vörössége szignifikánsan csökkent. 1 hónapos kezelés hatására a betegek 2/3-a legalább 3 vizsgált paraméterben jelentős javulást mutatott. A kezelés módját a betegek 75%-a jónak, a kezelés hatékonyságát a betegek 75%-a nagyon jónak értékelte.
A vizsgálat végén kivétel nélkül minden beteg arról számolt be, hogy szemeit a korábbival összehasonlítva frissebbnek érzi mind napközben, mind képernyő használata közben.

OCUVANE® szemhéjszéli tisztítókendő a bakteriális fertőzés csökkentésére

Mikrobiológiai vizsgálatok alapján a szemhéjak egyszeri letörlése OCUVANE® szemhéjszéli tisztítókendővel szignifikánsan csökkentette a kötőhártyán élő kórokozók mennyiségét.

A kezelés biztonságossága

A betegek közül a tisztítókendő használatával kapcsolatosan mellékhatást annak alkalmazása során vagy az alkalmazását követően egyetlen beteg sem jelzett. A vizsgálat végén a kezeléssel összefüggően kellemetlen tünetekről, panaszokról egy beteg sem számolt be.